Team Tynell

Default

Rapport fra Seefeld

Skrivet den 15 January, 2018 av Laila

Nå er den mest intensive perioden i Visma Ski Classics igang. 4 lange, tøffe renn på 4 uker. Første renn i kalenderen var Kaiser Maximilian Lauf i Seefeld. 60 km langt og et av de tøffeste i cupen med tanke på kupperingen. Etter en ganske lang periode med lite trening, på grunn av både total mangel på overskudd og sykdom, følte jeg meg ganske usikker på egen form inn mot rennet. Jeg ble frisk fra forkjølelsen bare noen få dager før avreise til Seefeld, så jag hadde bare så vidt kommet igang med trening igjen.

Men dagen før rennet kjentes kroppen overraskende pigg, og jeg kjente at overskuddet i alle fall delvis hadde kommet tilbake. Jeg rakk å se så pass mye av løypa at jeg visste at det skulle bli en utfordring både å ta seg opp og ned bakkene på et raskt og bra vis, uansett dagsform. Og dagsformen fikk jeg ta som den kom. Når rennet startet kjente jeg meg faktisk veldig pigg, og jeg syntes teknikken stemte veldig bra. Synd bare at dette ikke varte så lenge. Når den tunge stigningen startet hadde jeg mistet tet-gruppa, og jeg fikk kjempe meg opp bakkene på egen hånd. Fra det øyeblikket jeg slapp teten handlet det egentlig bare om å ta seg så fort som mulig til mål. Turen over fjellet den første gangen var tung, men jeg syntes likevel at det fantes litt krefter til å holde farten oppe på det flate partiet som ventet etter. Stigningen på veg tilbake var under all kritikk teknikkmessig og jeg var tom for krefter. Med en kombinasjon av bred fiskebein og tunge staketak kom jeg meg opp til toppen.

De siste bakkene inn mot mål begynte det å krampe både i armer, mage og rygg. Jeg kom meg i mål på en 7.plass, et hav av tid bak pallplassene. Men jeg hadde ikke hatt mer å gi. Jeg var så sliten som jeg aldri har vært før. Måtte legge meg på senga før jeg orket å dusje. Så en gjennomkjøring fikk jeg meg i alle fall. Jeg håper nå at den gjennomkjøringen kan gjøre litt med formen inn mot de renn som venter i ukene framover. På lørdag er det La Diagonela i Sveits. Det ser virkelig fint ut, og det skal bli gøy å for første gang få gå originalløypa!

img_1953-624x468

 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • OCAB-Logo
 • directlarm-logo-l-rgb
 • BraHus_logotyp_pms485
 • Carlgrens-El1
 • Hestra1
 • swix_logo
 • Sport-Ewa1
 • TST_Newlogo_bluewhite_horizontal_CMYK_may2015
 • Complete Base logo
 • EGH_logo_black
 • Logo pos
 • Enervit+Science
 • KTM_orange_4C
 • GD-Oljor1
 • Bergens utan
 • Logo_tagline_199 skuren 1
 • Dala lantbruksmaskiner
 • Broken-dream1
 • BBM1
 • Helt Ärligt
 • blue_white_background
 • Rotork-Red
 • logotag_large-left_medium-black
 • Untitled-1
 • Forsbäcks1
 • Sziols_logo_quer2012_black
 • Lactiplus
 • Dalviks-Kvarn1
 • Utskrift
 • Hansson1
 • Ica maxi
 • Suunto1
 • MEDOX_LogoORIG_sort
 • irskylt_taglogo2
 • Logohelene.ai
 • Advant Active svart
 • Zen-logo-blacktext
 • Hallton