Team Tynell

TeamTynell-1 skuren

Team Tynell kör sitt sista lopp!

Skrivet den 10 April, 2019 av Daniel

Till helgen avgörs finalen i Visma Ski Classics, i och med det finländska loppet Ylläs-Levi 70 km. Det innebär samtidigt den sista tävlingen för Team Tynell, som nu läggs ner efter en fantastisk resa på hela 14 år sedan Daniel startade sin satsning i egen regi i Grycksbo IF:s färger våren 2005.

Fokus har hela tiden varit långloppsskidåkning på yttersta internationella nivå och när Rikard valde att styra sin satsning mot långlopp 2011, föddes också ”brödrateamet” Team Tynell.

Under de här åren har vi byggt en stark grund med värdeord som hjärta, själ, passion, glädje och långsiktighet till vår satsning. Vi har haft en familjär profil med stark koppling till Dalarna och Grycksbo, en profil vi alltid kunnat värna om tack vare alla våra fantastiska partners, där många till och med funnits med sedan starten. Ambitionen har också alltid varit att tillsammans med våra partners vara ett starkt team både i och utanför spåren. Vi har haft som mål att alltid vara med och fightas längst upp i toppen när vi ställt oss på startlinjen.

Nu väljer Rikard att avsluta sin elitsatsning efter denna säsong, vilket innebär att teamets familjära anda och själ inte blir detsamma.

Det är sannerligen med djupaste tacksamhet, respekt och lite vemod förstås som vi nu avslutar resan med långloppsteamet Team Tynell. Våra åkare genom åren; Daniel, Rikard, Jerry, Laila och Jens kan faktiskt med stolthet räkna in hela 5 Vasaloppssegrar, 4 vinster i König Ludwig Lauf, 3 segrar i Marcialonga samt flertalet segrar och pallplatser i Birkebeinerrennet, La Diagonela, La Sgambeda, Tartu-, Engadin- och Jizerska skimarathon och Tjejvasan. Åkare som bl.a. är vinnare av totala långloppsvärldscupen och har näst snabbaste tiden genom tiderna på Vasaloppet.

Det har varit en helt fantastisk resa med galet många upplevelser, minnen och härliga skratt! En resa av stolthet och som aldrig hade lyckats utan vår huvudsponsor Villa Långbers, alla våra fantastiska partners och inte minst våra familjer, släkt och vänner som funnits där under alla dessa år.

Men även om nu allting har ett slut så innebär det säkerligen början på något nytt och spännande. Vår passion för skidåkning, friskvård, hälsa och välmående kommer alltid att finnas kvar och vara en stor del i våra liv. Så förhoppningsvis kanske våra vägar korsas även framöver i andra syften men med samma anda!

Tack från djupet av våra hjärtan till alla ER som gjort vår resa med Team Tynell möjlig!

Nu ska vi banne mig njuta av den sista tävlingen och ta vara på stunden, att för sista gången som team, stå på startlinjen till helgen.

 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • OCAB-Logo
 • directlarm-logo-l-rgb
 • BraHus_logotyp_pms485
 • Carlgrens-El1
 • Hestra1
 • swix_logo
 • Sport-Ewa1
 • TST_Newlogo_bluewhite_horizontal_CMYK_may2015
 • Complete Base logo
 • EGH_logo_black
 • Logo pos
 • Enervit+Science
 • KTM_orange_4C
 • GD-Oljor1
 • Bergens utan
 • Logo_tagline_199 skuren 1
 • Dala lantbruksmaskiner
 • Broken-dream1
 • BBM1
 • Helt Ärligt
 • blue_white_background
 • Rotork-Red
 • logotag_large-left_medium-black
 • Untitled-1
 • Forsbäcks1
 • Sziols_logo_quer2012_black
 • Lactiplus
 • Dalviks-Kvarn1
 • Utskrift
 • Hansson1
 • Ica maxi
 • Suunto1
 • MEDOX_LogoORIG_sort
 • irskylt_taglogo2
 • Logohelene.ai
 • Advant Active svart
 • Zen-logo-blacktext
 • Hallton