Team Tynell

kortvasan2018

Uppladdningen igång!

Skrivet den 23 February, 2018 av Rikard

Vasaloppsveckan 2018 är igång och idag blev det återigen en start i Kortvasan som en del i uppladdningen mot Vasaloppet om drygt en vecka.

I söndags körde jag Bessemerloppet i Sandviken, Högbo. Ett race där fokus var att köra hårt dom gånger jag var längst fram. Tycker jag lyckades bra och kunde vara med mot slutet och fajtas om segern. Denna gång räckte det till en andra plats med ett bra race.

Med mindre än 1,5 vecka kvar till ett av säsongens mål så är tanken att vara i Mora/Sälen och samla energi. Nu återstår det att ladda upp batterierna och vara noga med innehåll av träningspass, ja detta är alltid ett spännande pussel att lägga.

Idag körde vi Kortvasan som sagt och det blev även detta ett rejält träningspass. Ett bra startfällt med tre åkare från Lager 157 Ski Team på plats. Vi kom överens om att göra detta race till ett bra träningspass och hjälptes åt det som gick. Tyvärr kände jag lite tidigt tendens av att jag fick slita för att hänga och snöret gick i backarna upp mot Hökberg.

Krigade ändå varenda stavtag jag tog och upplevelsen var att jag i ensam körning kunde hålla bra fart och tryck i stakningen sista 15 km. Lyckades också med 7-8 km kvar till mål komma ikapp Marcus Johansson, lager 157 igen. Allt resulterade i en tredje plats i mål, tyvärr han det bli 2 min upp till Anton Karlsson och Marcus Ottosson som borrade på bra i täten.

Bra genomkörare, nu väntar återhämtning kommande dagar och finlir!

/Rikard

 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • OCAB-Logo
 • directlarm-logo-l-rgb
 • BraHus_logotyp_pms485
 • Carlgrens-El1
 • Hestra1
 • swix_logo
 • Sport-Ewa1
 • TST_Newlogo_bluewhite_horizontal_CMYK_may2015
 • Complete Base logo
 • EGH_logo_black
 • Logo pos
 • Enervit+Science
 • KTM_orange_4C
 • GD-Oljor1
 • Bergens utan
 • Logo_tagline_199 skuren 1
 • Dala lantbruksmaskiner
 • Broken-dream1
 • BBM1
 • Helt Ärligt
 • blue_white_background
 • Rotork-Red
 • logotag_large-left_medium-black
 • Untitled-1
 • Forsbäcks1
 • Sziols_logo_quer2012_black
 • Lactiplus
 • Dalviks-Kvarn1
 • Utskrift
 • Hansson1
 • Ica maxi
 • Suunto1
 • MEDOX_LogoORIG_sort
 • irskylt_taglogo2
 • Logohelene.ai
 • Advant Active svart
 • Zen-logo-blacktext
 • Hallton