Team Tynell

20799364_1272049572921699_7233216230118364560_n

Cykelvasan

Skrivet den 14 August, 2017 av Rikard

Helgen är genomförd och Cykelvasan lika så. Efter en vecka med lite mer träning så var det återigen dags för Cykelvasan, att ta sig från Sälen till Mora.

Sedan starten 2009 har jag nu genomfört alla loppen i Cykelvasan, nästan så man känner sig som lite veteran. Det är ett roligt evenemang där man kan känna sig lite mer avslappnad på startlinjen, även om det hänger den där spännande stämningen i luften minuterna innan startskottet går.

Som vanligt samlar det ihop sig till en enorm klunga under de första 15-20 km i täten innan det börjar spricka upp efter Mångsbodarna och ”mindre” klungor bildas. Jag lyckades komma med i en bra grupp som jagade om topp 50 placeringar till en början, endast 3-3,5 min efter täten när vi passerar Evertsberg och halvvägs in i loppet.

När vi sedan närmade oss Oxberg så börjar benen få bekänna färg. Så blir det med för lite cykling när huvudet vill mer. Tappade tyvärr klungan som sedan i mål körde om topp 30 placeringar, lite bittert att behöva tappa det draget! Men, men… jag höll ihop loppet bra ändå, fick sällskap av en ny grupp upp mot Hökberg och sista 20 km in till mål höll vi farten upp och passerade mållinjen på under 2,50 timmar. Närmare bestämt 2,49,29 tim.

Nu väntar en ny vecka med träning där tanken är att fortsätta hålla i trycken och volymen för att om mindre än två veckor köra Alliansloppet på rullskidor. Det blir både roligt och spännande då det alltid är ett riktigt bra startfällt på detta lopp!

Mvh Rikard

 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • OCAB-Logo
 • directlarm-logo-l-rgb
 • BraHus_logotyp_pms485
 • Carlgrens-El1
 • Hestra1
 • swix_logo
 • Sport-Ewa1
 • TST_Newlogo_bluewhite_horizontal_CMYK_may2015
 • Complete Base logo
 • Enervit+Science
 • KTM_orange_4C
 • EGH_logo_black
 • Logo pos
 • Logo_tagline_199 skuren 1
 • GD-Oljor1
 • Bergens utan
 • Dala lantbruksmaskiner
 • Broken-dream1
 • Helt Ärligt
 • blue_white_background
 • BBM1
 • Rotork-Red
 • logotag_large-left_medium-black
 • Untitled-1
 • Forsbäcks1
 • Sziols_logo_quer2012_black
 • Dalviks-Kvarn1
 • Lactiplus
 • Utskrift
 • Hansson1
 • Ica maxi
 • Suunto1
 • irskylt_taglogo2
 • MEDOX_LogoORIG_sort
 • Logohelene.ai
 • Advant Active svart
 • Hallton
 • Zen-logo-blacktext