Team Tynell

17504302_1452411068132137_5142830222269355264_o

Tack Jerry för allt du gjort och betytt för skidsporten!

Skrivet den 16 May, 2017 av Daniel

Jerry Ahrlin väljer nu, efter en lång och otroligt framgångsrik skidkarriär att trappa ner sin elitsatsning. Han har därmed under 20 års tid varit en av Sveriges mest framgångsrika långloppsåkare, kanske den mest framgångrika i modern tid med sina 10 segrar och närmare 25 pallplatser i långloppssvärldscupsdeltävlingar (FIS-Marathon cup och Ski Classics). Dessutom har han vunnit totala långloppscupen två gånger och varit 2:a två gånger.

Det är lätt att förstå att Jerry har betytt otroligt mycket för både svensk och internationell långloppsskidåkning och har under karriären varit drivande i utvecklingen av skidsporten, där han ständigt varit på frammarsch och vågat utmana inte minst med tanke på hur han varit en av de personer som utvecklat stakåkningen.

Jerry, en glad prick med det hjärtliga skrattet alltid nära till hands är sannerligen en färgklick och en glädjespridare att ha ikring sig. Han är också en riktig ”hårding”, en sann jämte som är beredd att göra grovjobbet, både i träningen och under tävlingar. Många är de minnesbilder då en brutalstark Jerry ”krossat och mosat” sina motståndare med sin offensiva åkning.

Själv minns jag exempelvis hur han fullständigt bombarderade oss konkurrenter sista 15 km på Tartu Skimarathon 2007 och vann i stor stil – en snygg styrkedemonstration, eller hur han vågade gå loss i första backen på Marcialonga och till slut vinna, eller hur han så många gånger tagit initiativet i de grymma avslutningarna från vändningen i Molina och upp till målet i Cavalese. Eller tänk när han kör ikapp 3 minuter på täten och vinner Birkebeinerrennet! …för att bara nämna några spektakulära ögonblick och minnen från Jerrys alla lopp! Ja, han har verkligen varit en sann inspiration för sin omgivning och sina konkurrenter, den gode Jerry.

Jag är också säker på att många roliga äventyr även väntar framåt, och bli inte heller förvånad om ni får se denna spjuver med nummerlappen på i nån tävling framöver…

Men Jerry – ett stort TACK för alla dina insatser i skidspåret genom åren och för det du gjort och betytt för skidsporten! Det har varit ett privilegium att ha dig som tävlingsåkare i Team Tynelldräkten!

/Daniel Tynell
Team Tynell

 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • OCAB-Logo
 • directlarm-logo-l-rgb
 • BraHus_logotyp_pms485
 • Carlgrens-El1
 • Hestra1
 • swix_logo
 • Sport-Ewa1
 • TST_Newlogo_bluewhite_horizontal_CMYK_may2015
 • Complete Base logo
 • KTM_orange_4C
 • EGH_logo_black
 • Logo pos
 • Enervit+Science
 • GD-Oljor1
 • Bergens utan
 • Logo_tagline_199 skuren 1
 • Dala lantbruksmaskiner
 • Broken-dream1
 • blue_white_background
 • BBM1
 • Helt Ärligt
 • Rotork-Red
 • logotag_large-left_medium-black
 • Untitled-1
 • Forsbäcks1
 • Sziols_logo_quer2012_black
 • Dalviks-Kvarn1
 • Lactiplus
 • Utskrift
 • Hansson1
 • Ica maxi
 • Suunto1
 • MEDOX_LogoORIG_sort
 • irskylt_taglogo2
 • Logohelene.ai
 • Advant Active svart
 • Zen-logo-blacktext
 • Hallton