Team Tynell

daniel R

Dags för Birken – och ett riktigt roligt gästspel!

Skrivet den 17 March, 2017 av Daniel

OS-medaljören och längdskidåkaren Daniel Rickardsson gör ett riktigt spännande gästspel för Team Tynell i årets Birkebeinerrenn. Hälsingesonen som representerar Hudiksvalls IF har inte bara OS- och VM-medaljer och Världscupsvinster på meritlistan utan också fina framgångar i långloppstävlingar genom åren.

–  Jag ser framemot ett fint lopp på lördag. Det är en tuff bana med fjällterräng som jag tror passar mig bra och ett härligt arrangemang.  Man åker med en ryggsäck på 3,5 kilo, vilket är lite annorlunda. Det känns fantastiskt kul att kunna samarbeta med Team Tynell. Jag känner alla åkarna sedan långt tillbaka, ett härligt och lättsamt gäng med ett bra ”go” i och ett seriöst och bra upplägg, säger Daniel Rickardsson som kommer att åka i sin klubbdräkt för Hudiksvalls IF men representerar Team Tynell i Visma Ski Classics.

– Jag är tacksam för att få den här möjligheten och att vi kunnat hitta den här lösningen, det känns jättebra säger Daniel Rickardsson. Daniel Tynell, teamcoach för Team Tynell säger såhär om samarbetet:

– Daniel är en fantastisk idrottsman med fina värderingar både som skidåkare och som person. Vi vet att han är en duktig åkare och det känns smickrande att få förfrågan. Jag tror att vi har hittat en bra lösning inför helgen tillsammans med Hudiksvalls IF, det känns jätteroligt att kunna få hjälpa Daniel på lördag, säger Daniel Tynell.

I jämförelse med några av de andra långloppsteamen är Team Tynell ett av de mindre teamen sett till antal åkare. Idag består teamet av Rikard Tynell, Jerry Ahrlin, Martin Johansson och Laila Kveli som tillsammans har flera medaljer och segrar med sig i bagaget från långloppsvärldscupen. Att representera ett mindre team menar dock Daniel Rickardsson kan vara en fördel.

– Fördelen med ett mindre team tycker jag är att blir lite mer personligt, ingen åkare faller mellan stolarna och alla åkarna får optimal service. Team Tynell är ett familjärt team där släkt familj och vänner finns med i staben och det känns roligt när det finns ett sådant starkt intresse. Daniel Tynell, som numera är teamcoach för Team Tynell, har själv vunnit vasaloppet tre gånger samt varit på pallen i flertalet andra långlopp. Det tycker jag visar prov på att teamet har en bra stab runt omkring sig med allt vad det innebär vilket jag tror är väldigt viktigt, säger Daniel Rickardsson.

Från teamet ställer sig också Laila och Rikard på startlinjen i Rena för en färd på 54 km över fjället med målgång i Lillehammer. Båda två är riktigt hungriga och taggade på en bra resa!

Nu kör vi!

 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • OCAB-Logo
 • directlarm-logo-l-rgb
 • BraHus_logotyp_pms485
 • Carlgrens-El1
 • Hestra1
 • swix_logo
 • Sport-Ewa1
 • TST_Newlogo_bluewhite_horizontal_CMYK_may2015
 • Complete Base logo
 • EGH_logo_black
 • Logo pos
 • Enervit+Science
 • KTM_orange_4C
 • GD-Oljor1
 • Bergens utan
 • Logo_tagline_199 skuren 1
 • Dala lantbruksmaskiner
 • Broken-dream1
 • BBM1
 • Helt Ärligt
 • blue_white_background
 • Rotork-Red
 • logotag_large-left_medium-black
 • Untitled-1
 • Forsbäcks1
 • Sziols_logo_quer2012_black
 • Lactiplus
 • Dalviks-Kvarn1
 • Utskrift
 • Hansson1
 • Ica maxi
 • Suunto1
 • MEDOX_LogoORIG_sort
 • irskylt_taglogo2
 • Logohelene.ai
 • Advant Active svart
 • Zen-logo-blacktext
 • Hallton