Rikard_skidor

Summering Seefeld

Skrivet den 17 January, 2017 av Rikard

Vi har förflyttat oss till Schweiz och ett nytt race på lördag, La diagonela. Men vi kan ta det från början då vi startade resan i Seefeld förra veckan.

Kaiser Maximilian Lauf var det fösta av dessa tre tävlingshelger som ska genomföras. Med anhalt Seefeld förra torsdagen kom vi på plats för att testa skidor, testa banan och ladda de sista timmarna för loppet.
Väl på tävlingsmorgonen vräker det ner snö, visserligen hade också väderprognoserna förvarnat för detta.
Under själv loppet skulle jag gissa att det kom mellan 2,5-3 dm snö utan någon vidare spårpatrull framför oss som kunde packa till snön. Med andra ord var det ett slitsamt lopp över de 60 km med några rejäla stigningar.

När vi var mitt ute på banan så var det knappt så vi såg vart tävlingsbanan gick, jag har hittills aldrig tävlat i ett liknande snöfall, så detta kan man sätta överst på listan inom denna kategori. Tätklungan pendlade mellan att vara 15-20 st till närmare 40 man bitvis beroende på hur farten var under loppet. Tappade man 15-20 meter på en rygg så var det ”nästan” så att spåret snöade igen mellan varandra.

Hur som helst, detta race blev ett steg framåt för min del rent resultatmässigt då jag slutade på en 26.e plats. Men under den sista milen av loppet kom det rejäl kramp i magen och delvis i armarna så kraften att gå med tätklungan ända in mot mål blev väldigt jobbigt. Jag känner att detta var ett riktigt bra och behövligt race för kroppen mot kommande race under denna tour.

Nu laddar vi om batterierna här i Zouz i en grymt härligt alpmiljö.