Team Tynell

16H09930 KLAR lag skuren

Jul, Nyår, Östersund och övrigt här i livet

Skrivet den 11 January, 2017 av Martin

Nyligen hemkommen från en kul helg med tävlande i Östersund, tre race på tre dagar tar på kroppen minst sagt… Det började i fredags med ett lopp över 10km skate, tuff bana, för mig kördes loppet mest som en genomkörare av kroppen då det inte var någon Cup-tävling utan bara en vanlig FIS-tävling. Kroppen svarade bra, kände mig mycket stark uppför på den tuffa banan, men jag tappade en del tid på de plattare partierna i den hårda vinden. Overall så är jag nöjd med loppet, bra känsla och ett kul race.

Lördagen bjöd på en sprint i klassisk stil, och då med en bana med en så kallad “teknikzon”, för er som inte vet vad det är så är det helt enkelt en del av banan där man inte får staka, utan man måste diagonala, något som används för att stoppa åkarna från att bara staka de klassiska loppen, det får man väl tycka vad man vill om men så är det iallafall och det är bara att rätta in sig i ledet och lägga på fäste på skidorna. I ett mycket stort startfält lyckades jag ta mig vidare till kvartsfinalerna, och därifrån tillochmed till en semi, men där tog det stopp, slutade på en mycket stark 10:e plats som känns kul då klassisk sprint inte riktigt är favoritdistansen.

Söndagen var 20km masstart klassiskt, tufft lopp med många höjdmeter plockade, inget toppenlopp av mig, ganska besviken över min insats i detta loppet, men sånt händer ibland. Sett över hela helgen är jag nöjd, känner att jag fått ut precis det jag ville av helgen , så nu är det bara att åka hem och bygga vidare från detta!

Jul och nyår har jag spenderat med släkt och familj i Småland, ett väldigt snöfritt Småland, så då fick jag fördriva tiden med andra aktiviteter än skidor, det kan vara kul det också. Trevligt att träffa släkten, något som inte händer allt för ofta nu för tiden, så det var väldigt kul. 2016 var ett bra år, både tävlings- och träningsmässigt, och jag hoppas att 2017 kommer bli minst lika bra!

Ha det så gott allihopa!

Martin

 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • OCAB-Logo
 • directlarm-logo-l-rgb
 • BraHus_logotyp_pms485
 • Carlgrens-El1
 • Hestra1
 • swix_logo
 • Sport-Ewa1
 • TST_Newlogo_bluewhite_horizontal_CMYK_may2015
 • Complete Base logo
 • KTM_orange_4C
 • EGH_logo_black
 • Logo pos
 • Enervit+Science
 • GD-Oljor1
 • Bergens utan
 • Logo_tagline_199 skuren 1
 • Dala lantbruksmaskiner
 • Broken-dream1
 • blue_white_background
 • BBM1
 • Helt Ärligt
 • Rotork-Red
 • logotag_large-left_medium-black
 • Untitled-1
 • Forsbäcks1
 • Sziols_logo_quer2012_black
 • Dalviks-Kvarn1
 • Lactiplus
 • Utskrift
 • Hansson1
 • Ica maxi
 • Suunto1
 • MEDOX_LogoORIG_sort
 • irskylt_taglogo2
 • Logohelene.ai
 • Advant Active svart
 • Zen-logo-blacktext
 • Hallton