DSC_0061

Intersportloppet

Skrivet den 18 January, 2014 av Rikard

Då har vi avverkat ytterligare en helg med långlopp, denna gång var det Intersportloppet som stod på programmet. Återigen stod Orsa Grönklitt som arena för detta arrangemang som normalt sett körs mellan Oxberg och Mora längs med Vasaloppsspåret.

Kl.11.00 gick starten och det blev ett relativt högt tempo från start på den banan som bestod av 21 kilometer och två varv. Vi blev ganska så snabbt en grupp på 6 st åkare under det första varvet. När det sedan var dags för att gå ut på det andra varvet började Daniel tända ”grillen” rejält. Vi blev ganska så snabbt 5 st åkare som sedan blev 4 st åkare.

Jag, Daniel, Jimmie Johnsson och Fredrik Byström blev de åkare som under sista milen krigade om att inte ge sig. Daniel utmanade återigen med några riktiga kraftprov där man fick plocka fram de krafter som fanns för att orka gå med.

För min egen del hade jag inte armarna med mig till 100% idag och med detta motstånd bli det svårt att kriga ändå in på mållinjen. Under den sista kilometern och i den sista stigningen fick jag tyvärr släppa en liten lucka på några meter som gjorde att jag tappade ryggen i den sista nedförsbacken in mot stadion.

DSC_0079Jag fick idag nöja mig med en 4:e plats slagen med några sekunder, detta får jag vara nöjd med och åter konstatera att jag lyckas hålla en högre lägstanivå denna säsong. Nu blir det till att vila, hämta krafterna och starta igång ”systemet” igen med nya krafter under kommande vecka.

Segrare blev Jimmie där det blev en rafflande spurtuppgörelse mot Daniel som fick se sig slagen med en skostorlek, trea blev Fredrik Byström. Hela resultatlistan hittar du här.

Efter veckans kyla har vintern anlänt och skidåkning i Falun är åter på topp. Riktigt härligt att få känna den där vinterkänslan igen.  Nu laddar vi vidare mot kommande helg i Italien!