Team Tynell

Bild 9 Team Tynell

Nytt tillskott i teamet!

Skrivet den 13 September, 2016 av Daniel

I vinter kommer den unga skidtalangen Martin Johansson  från Korsnäs i Falun att förstärka Team Tynell. – Det ska bli hur kul som helst. Vi brinner alla för skidsporten och det känns fantastiskt att kunna kombinera min satsning på det här sättet, säger Martin Johansson.

Martin Johansson är född och uppvuxen i Falun och har varit aktiv inom skidåkningen sedan barnsben, där han redan uppnått många fina framgångar. Martin går sista året på gymnasiet i Falun där han kan träna både skidor och triathlon på skoltid.

– Det ska bli hur kul som helst att få vara en del av Team Tynell och samtidigt få fortsätta att tävla i min moderklubb Korsnäs IF:s färger. Detta gör att jag kommer att kunna kombinera min traditionella satsning med att stå i elitledet på Vasaloppssöndagen, något  som alltid varit en dröm ända sedan jag var liten. Klubben har alltid ställt upp för mig och det känns fantastiskt att kunna kombinera min satsning på det här sättet, säger Martin Johansson.

Fokus kommer fortsatt att vara mot traditionell skidåkning där vinterns stora mål är JSM, Sv. Cupen och Skandinaviska cupen, men han ser fram emot att få stå på startlinjen i Vasaloppet, och genomföra sitt första Vasalopp på ett så bra sätt som möjligt.

– Som dalmas är förstås drömmen att någon gång i livet få passera först under målportalen i Mora. I sommar har jag tränat mer stakning än tidigare för att bli ännu starkare i överkroppen. Det har varit en bra träningssommar som gör att jag känner mig mer förberedd och laddad än någonsin, säger Martin Johansson.

I Team Tynell finns en samlad kunskap, erfarenhet och inte minst glädje till idrotten och vår drivkraft är att  hitta sätt där vi kan ge tillbaka till skidsporten. Kan vi hitta vägar som bidrar till att fler känner glädje och motivation från ungdomsåren upp till senioråldern inom sin idrott, så vill vi göra det.

– Det ska bli väldigt spännande att ha Martin med i teamet i vinter och det känns fantastiskt att få vara en del i hans resa och fortsatta satsning. Martin är en jordnära kille som delar vår kärlek till skidsporten. Han är uthållig och allround som idrottare, vilket jag tror kan vara en fördel både inom långlopp och traditionell skidåkning, säger Daniel Tynell och syftar på att Martin också är med och slåss i Sverigeeliten inom triathlon.

 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • OCAB-Logo
 • directlarm-logo-l-rgb
 • BraHus_logotyp_pms485
 • Carlgrens-El1
 • Hestra1
 • swix_logo
 • Sport-Ewa1
 • TST_Newlogo_bluewhite_horizontal_CMYK_may2015
 • Complete Base logo
 • Logo pos
 • Enervit+Science
 • KTM_orange_4C
 • EGH_logo_black
 • Bergens utan
 • Logo_tagline_199 skuren 1
 • GD-Oljor1
 • Dala lantbruksmaskiner
 • Broken-dream1
 • BBM1
 • Helt Ärligt
 • blue_white_background
 • Rotork-Red
 • Untitled-1
 • logotag_large-left_medium-black
 • Forsbäcks1
 • Sziols_logo_quer2012_black
 • Lactiplus
 • Dalviks-Kvarn1
 • Utskrift
 • Hansson1
 • Ica maxi
 • Suunto1
 • MEDOX_LogoORIG_sort
 • irskylt_taglogo2
 • Logohelene.ai
 • Advant Active svart
 • Hallton
 • Zen-logo-blacktext