Team Tynell

mål_åre

Årefjällsloppet

Skrivet den 6 April, 2016 av Rikard

Hejsan!

Då är jag hemkommen efter lite längre påskfirande i Sälen och Åre där allt avslutades med Årefjällsloppet i lördags. Därmed kan vi också sätta punkt för Ski Classics-säsongen 2015-2016.

Efter en säsongen med blandade resultat inledningsvis har trenden varit uppåtgående de senaste loppen. Årefjällsloppet blev ingen undantag där jag lyckades få till säsongens bästa placering i Visma Ski Classic. Det slutade med en 28.e plats efter en spurt uppför slalombacken i Edsåsdalen.

Inledningsvis blev vi efter ca 1 mils körning en grupp på 5-6 åkare, detta efter att ha klättrat uppför en rejäl stigning på några kilometer i Vålådalen. Det blev till att jaga den framförvarande tätklungan som vi kunde se framför oss ner till Ottsjön, innan det sedan var dags att ta sig upp på fjället. Här passerade vi banans tuffaste stigning, riktigt brant bitvis med ca 3 km från botten till toppen.

Skidtest dagen före

Skidtest dagen före

Väl uppe på toppen gick banan i kuperad träning vidare mot målet i Edsåsdalen efter 63 km. Återigen riktigt fina skidor och serviceteamet skötte sig till 100%… som vanligt! Alltihopa avslutades med en bankett på kvällen tillsammans med alla åkare.

Även om snön är borta här hemma så återstår ett sista race för denna säsong, Nordensköldsloppet i Jokkmokk på söndag. Det blir något att bita i! Uppladdningen är igång för de 18 milen som vi ska ta oss an. Det blir inte många träningstimmar denna vecka men försöker få till några skidpass här i Falun, där det faktiskt finns 5-6 km skidåkning som är fullt åkbart.

Mer om säsong och helgens dagsutflykt kommer senare!

/Rikard

 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Logo-B_01_CMYK_jpg1
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • Primary-Logo.black
 • OCAB-Logo
 • directlarm-logo-l-rgb
 • BraHus_logotyp_pms485
 • Carlgrens-El1
 • Hestra1
 • swix_logo
 • Sport-Ewa1
 • TST_Newlogo_bluewhite_horizontal_CMYK_may2015
 • Complete Base logo
 • EGH_logo_black
 • Logo pos
 • Enervit+Science
 • KTM_orange_4C
 • GD-Oljor1
 • Bergens utan
 • Logo_tagline_199 skuren 1
 • Dala lantbruksmaskiner
 • Broken-dream1
 • BBM1
 • Helt Ärligt
 • blue_white_background
 • Rotork-Red
 • logotag_large-left_medium-black
 • Untitled-1
 • Forsbäcks1
 • Sziols_logo_quer2012_black
 • Lactiplus
 • Dalviks-Kvarn1
 • Utskrift
 • Hansson1
 • Ica maxi
 • Suunto1
 • MEDOX_LogoORIG_sort
 • irskylt_taglogo2
 • Logohelene.ai
 • Advant Active svart
 • Zen-logo-blacktext
 • Hallton